Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Sociální partnerství odborných škol

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Sociální partnerství odborných škol"— Transkript prezentace:

1 Sociální partnerství odborných škol
Konference - Sociální partnerství odborných škol Česká barmanské asociace, o.s., jako sociální partner Hotelové školy s.r.o. a Vysoké školy obchodní a hotelové s.r.o. Member of:

2 Co, nebo kdo je CBA? Česká barmanská asociace, o.s. (CBA) je občanské sdružení českých barmanů, nápojových odborníků a zájemců o barmanství.

3 Cíle CBA: podporovat a udržovat vztahy mezi členy
prostředkovat výměnu informací a zkušeností z oboru nápojové gastronomie standardizace technologických postupů výroby míšených nápojů vytváření podmínek pro vzdělávání členů CBA i mimo ni zprostředkovávat všem relevantní informace

4 Mezi klíčové aktivity CBA patří:
Pořádání soutěží odbornosti barmanů Vzdělávání Workshopy a semináře pro členy CBA Školení komisařů barmanských soutěží Odborné kurzy pořádané CBA: Spolupráce se školami

5 Pořádání soutěží odbornosti barmanů :
Soutěže jsou vyhlašovány Prezidiem CBA v každém kalendářním roce pro kategorie: Junior Classic Profi Cassic Junior Flair Profi Flair Junior Mistr kávy CBA Profi Mistr kávy CBA

6 Junior classic – pro studenty středních hotelových škol a odborných učilišť do 18-ti let.
JC VÁNOČNÍ POHÁR 2010 BRNO HOTEL INTERNATIONAL JC GASTROFESTIVAL OSTRAVA 2010 JC STEEL CUP 2010 JC X. METELKA AUSTERLITZ CUP 2010 JC AMUNDSEN VALMEZ CUP 2010 JC FINLANDIA CUP 2010 MARIÁNSKÉ LÁZNĚ JC LÁZEŇSKÝ POHÁR 2010 JESENÍK JC LABSKÝ POHÁR PRADĚD CUP 2010 PARDUBICE JC HVĚZDA MATTONI CUP 2010 JC SKVRŇANSKÝ ŠEJKR V PLZNI 2010 JC STARÁ MYSLIVECKÁ CUP JUNIOR 2010 JC BRNĚNSKÝ ŠEJKR - MONIN CUP 2010 BRNO JC TESCOMA JUNIOR CUP 2010 ZLÍN JC HANÁCKÝ POHÁR 2010 PROSTĚJOV JC BACARDI - MARTINI CUP 2010 PODĚBRADY JC O PUTOVNÍ POHÁR ŘEDITELKY ŠKOLY NOVÝ JIČÍN JC AHOL CUP 2010 HOTEL CLARION OSTRAVA JC KROMĚŘÍŽSKÁ KOKTEJLOVÁ SOUTĚŽ 2010 JC TOP TOPIC FREEDOM & EGO EVENT 2010 JC ŽATECKÉ PIVO CUP 2010

7 Profi classic - pro studenty vysokých hotelových škol a profesionální barmany od 18-ti let.
PC GASTROFESTIVAL OSTRAVA 2010 PC THE ULTIMATE HENNESSY COCKTAIL CHALLENGE 2010 PC 14-th -MATTONI GRAND DRINK 2010 PC NOMINACE CBA - MATTONI GRAND DRINK 2010 PC PRAŽSKÁ VODKA CUP 2010 PC Chodovar Cup 2010 PC BRNĚNSKÝ ŠEJKR - MONIN CUP 2010 BRNO PC HANÁCKÝ POHÁR 2010 PROSTĚJOV PC GRAND PRIX CBA BOHEMIA SEKT COMPETITION - THE CZECHS AND THE BEST ONES OF THE WORLD PC TOP TOPIC FREEDOM & EGO EVENT 2010 PC FINLANDIA VODKA CUP PROFESIONAL

8 Junior flair - pro studenty středních hotelových škol a odborných učilišť do 18-ti let.
JF X. METELKA AUSTERLITZ CUP 2010 JF FINLANDIA CUP 2010 MARIÁNSKÉ LÁZNĚ JF SKVRŇANSKÝ ŠEJKR V PLZNI 2010 JF STARÁ MYSLIVECKÁ CUP JUNIOR 2010 JF ŽATECKÉ PIVO CUP 2010

9 Profi flair - pro studenty vysokých hotelových škol a profesionální barmany od 18-ti let.
PF STEEL CUP 2010 PF HOTEL GOLFI MULATA CUP 2010 PF BARCELO FLAIR EVENING 2010 PF KRALUPSKÝ FLAIR CUP 2010 PF PRAŽSKÁ VODKA CUP 2010 PF LABSKÝ POHÁR PRADĚD CUP 2010 PARDUBICE PF STARÁ MYSLIVECKÁ CUP PROFI 2010

10 Junior Mistr kávy CBA – pro studenty středních hotelových škol a odborných učilišť do 18-ti let.
JMK 11. kvalifikace - Mistr kávy CBA Junior JMK 10. kvalifikace - Mistr kávy CBA Junior JMK 9. kvalifikace - Mistr kávy CBA Junior JMK kvalifikace - Mistr kávy CBA Junior JMK 4. kvalifikace - Mistr kávy CBA Junior JMK 3. kvalifikace - Mistr kávy CBA Junior JMK 2. kvalifikace - Mistr kávy CBA Junior JMK 1. kvalifikace - Mistr kávy CBA Junior JMK 0. kvalifikace - Mistr kávy CBA Junior JMK Finále soutěže MISTR KAVY JUNIOR a MISTR KAVY PROFI – veletrh Top Café, výstaviště Holešovice Praha JMK Semifinále soutěže veletrh Top Café, výstaviště Holešovice Praha

11 Profi Mistr kávy CBA – pro studenty vysokých hotelových škol a profesionální baristy od 18-ti let.
PMK 11. kvalifikace - Mistr kávy CBA Profi PMK 10. kvalifikace - Mistr kávy CBA Profi PMK 9. kvalifikace - Mistr kávy CBA Profi PMK kvalifikace - Mistr kávy CBA Profi PMK 4. kvalifikace - Mistr kávy CBA Profi PMK 3. kvalifikace - Mistr kávy CBA Profi PMK 2. kvalifikace - Mistr kávy CBA Profi PMK 1. kvalifikace - Mistr kávy CBA Profi PMK Finále soutěže MISTR KAVY JUNIOR a MISTR KAVY PROFI – veletrh Top Café, výstaviště Holešovice Praha PMK Semifinále soutěže MISTR KÁVY PROFI – veletrh Top Café, výstaviště Holešovice Praha

12 Spolupráce se školami při organizaci soutěží:
Benefity spolupráce s CBA: Motivační Materiální Organizační a technické

13 Spolupráce při organizaci soutěží:
Benefity motivační: Zařazení soutěže do celoročního poháru o „BARMANA ROKU CBA“, což je prestižní záležitostí pro všechny barmany Soutěž je zařazena do celoročního „POHÁRU COCA-COLA“ – soutěžící má šanci získat body do tohoto poháru, ve kterém se pro Místo rozděluje ,-- CZK Soutěž je zařazena do celoročního „POHÁRU MONIN“ nebo „POHÁRU FABRI“ dle typu soutěže, kde s e opět soutěží o velmi hodnotné ceny.

14 Spolupráce při organizaci soutěží:
Benefity materiální: CBA zajistí pro soutěžící potřebné množství produktů COCA- COLA a to v souladu s uzavřenou smlouvou mezi Coca-Cola a CBA. CBA zajistí pro soutěžící potřebné množství produktů MONIN nebo FABRI a to v souladu s uzavřenými smlouvami mezi těmito firmami a CBA. CBA je dále připraveno v případě požadavku partnera pomoci se zajištěním hlavního produktového partnera soutěže.

15 Spolupráce při organizaci soutěží:
Benefity organizační a technické: propozice barmanské soutěže, jejich umístění na web CBA ON-LINE registraci přihlášek soutěžících s recepturou pro soutěž. kontrola receptur řádné hodnocení dle pravidel CCC a CFC vyhlášení soutěže a předání cen významnou osobou CBA umístění článku z akce, umístí fotografie, případně krátké video na případně do médií Partner má možnost využít logo CBA v souvislosti s promováním soutěže Partner má právo zaslat všechny tiskové materiály k bezplatnému uveřejnění na

16 Vzdělávání CBA je nositelem znaku odbornosti a kvality barmanské práce v nejširším slova smyslu. CBA si uvědomuje, že nejcennější co může svým členům nabídnout je kvalitní, cílené a systematické získávání informací pro odborný růst a rozvoj barmanské osobnosti. CBA se snaží o co nejefektivnější přenos informací o nových produktech, trendech, směrech a novinkách, o všem z čeho se můžeme poučit, jak dělat vyšší a kvalitnější servis pro naše hosty.

17 Workshopy a semináře pro členy CBA
CBA pořádá každoročně odborné semináře pro své členy. Po každém absolvovaném workshopu obdrží certifikát a postupové body ve své odborné kvalifikaci. Workshopy jsou pořádány po celé ČR a pro členy CBA a JSC CBA zdarma. (JSC – Junior Shaker Club)

18 Workshopy a semináře pro pedagog
Workshopy a semináře pro pedagog. pracovníky škol s gastronomickým zaměřením CBA klade velký důraz na odbornou přípravu barmanské mládeže, proto si klade za cíl každoročně organizovat odborné semináře pro pedagogické pracovníky škol s gastronomickým zaměřením. Účast více jak 100 pedagogů z celé ČR

19 Školení komisařů barmanských soutěží
Pod vedením generálních komisařů probíhá pravidelně školení komisařů soutěží za účelem zajištění regulérnosti, spravedlivosti a nestrannosti při hodnocení profesionálních i juniorských soutěží. Společně se školením technických komisařů pořádáme i kurzy pro komisaře jakostní a garanty soutěží.

20 V roce 2010 byly uspořádány tyto vzdělávací aktivity:
POUZE PRO LEKTORY CBA - TRÉNINK LEKTORŮ CBA WORKSHOP CBA - Hennessy, Champange, Glenmorangie, Ardbeg POUZE PRO LEKTORY CBA - BRNO WORKSHOP PRO PEDAGOGICKÉ PRACOVNÍKY GASTRONOMICKÝCH ŠKOL BRNO ŠKOLENÍ PILOTNÍHO KURZU „BARBEK COURSE“ - PRAHA WORKSHOP CBA PRAHA - TRETTER'S NEW YORK BAR WORKSHOP PRO ČLENY CBA A JSC - ŽATEC WORKSHOP O VÍNĚ S IVO DVOŘÁKEM a MARTINEM SMOLNÝM KONFERENCE ČESKÉ BARMANSKÉ ASOCIACE 2010 WORKSHOP CBA PRAHA - BACARDI-MARTINI UNIVERSITY WORKSHOP CBA PRAHA - BACARDI-MARTINI UNIVERSITY ŠKOLENÍ - KOMISAŘI MISTR KÁVY - II. ŠKOLENÍ - KOMISAŘI MISTR KÁVY – I.

21 Odborné kurzy pořádané CBA:
ZÁKLADNÍ KURZ BARBEK Počet dnů kurzu: 2 ZÁKLADNÍ BARMANSKÝ KURZ Počet dnů kurzu: 4 + 1 SPECIALIZAČNÍ KURZ BAROVÝCH TRENDŮ SOUČASNOSTI Počet dnů kurzu: 4 SPECIALIZAČNÍ KURZ MOLEKULÁRNÍ MIXOLOGIE Počet dnů kurzu: 1 ZÁKLADNÍ KURZ FLAIR ZÁKLADNÍ BARISTICKÝ KURZ SPECIALIZAČNÍ KURZ LATTE ART

22 Certifikáty CBA

23 Certifikáty CBA

24 Spolupráce s Hotelovou školou s.r.o.:
CBA je dlouhodobě partnerem Hotelové školy, s.r.o. v Brně. CBA se podílí na zajištění odborného hodnocení odborných soutěží. Škola každoročně studentům umožňuje účast v barmanských kurzech vedených Licenčním lektorem CBA. Studenti se pravidelně účastní seminářů a workshopů CBA. Žáci školy se aktivně účastní barmanských soutěží CBA a to v kategoriích Junior i Profi.

25 Spolupráce s Hotelovou školou s.r.o.:
Několikrát se studenti školy stali vítězi celoročních odborných soutěží o poháry partnerů CBA a získali i cenný titul „Barman roku CBA“. Celá řada studentů, kteří vstoupili v době svého studia do „Junior shaker clubu CBA“, je stále aktivních a jsou i po ukončení studia dále hrdými členy CBA. Hotelová škola je také pravidelným hostitelem školení odborných komisařů CBA a jednání prezidia CBA, pro které zajišťuje veškeré služby ve velmi vysoké kvalitě.

26 Spolupráce s Hotelovou školou s.r.o.:
CBA se stala partnerem projektu Hotelové školy., s.r.o. „Vytvoření informačního centra Hotelové školy Brno „ Reg. číslo: CZ.1.07/1.1.02/ V rámci toho projektu jsme poskytovali součinnost při nákupu odborné literatury a dál jsme zajišťovali odborné přednášky. Členové CBA si navíc také mohou zapůjčit publikace z fondu knihovny Informačního centra. Na webových stánkách Hotelové školy je k dispozici online katalog knihovny.

27 Spolupráce s Vysokou školou obchodní a hotelovou s.r.o.:
Česká barmanská asociace přivítala založení Vysoké školy obchodní a hotelové v Brně a průběžně sleduje její vývoj. Studium Vysoké školy obchodní a hotelové jednoznačně přibližuje znalosti barmanských profesionálů evropské i světové úrovni.

28 Spolupráce s Vysokou školou obchodní a hotelovou s.r.o.:
Do činnosti školy se aktivně zapojují členové CBA jako odborníci z praxe, což považujeme za velmi přínosné zejména pro provázání ryze teoretických vědomostí s praktickými poznatky ze současné gastronomie.

29 Závěrečné shrnutí: CBA považuje spolupráci s HŠ a VŠOH v Brně za velmi přínosnou s ohledem na nutnost zvýšení úrovně pracovníků v české gastronomii a cestovním ruchu. Věříme, že trvalá a intenzivní spolupráce přinese ještě větší teoretické povědomí o oboru barman.

30 Závěrečné shrnutí: Je třeba si uvědomit, že co možná největší přiblížené teoretického i praktického vzdělávání k reálné praxi a uznávaným odborníkům v každém konkrétním oboru je velmi důležité. Ze zkušenosti mohu jménem CBA všem odborným asociacím či spolkům spolupráci se školami jen doporučit.

31 Marek Reichman

32 MArek Reichman Student Vysoké školy obchodní a hotelové v Brně
Člen České barmanské asociace Práce v hotelu – gastronomie je mým dalším velkým koníčkem Milovník dobrého vína a kávy

33 Barmanské úspěchy 1. místo Rudolf Jelínek cup 2009 PROFI INTERNATIONAL Slovensko Za rok 2009 – nejlepší drink s použitím Mattoni 2. místo Pražská Vodka cup 2008 – profi 2. místo Cinzano cup 2008 – profi Účast na Grand prix CBA - TOP TEN 3. místo Dynybyl hot cup profi 1. místo Mattoni grand drink junior Barman roku pro rok junior

34 Koktejl marka reichmana
Název koktejlu: PEAR JAM Složení: (hruškový džem) 2cl Hruškovice Williams – Rudolf Jelínek Typ koktejlu: 2cl Cinzano Rosso Long drink 2cl Martiny Extra Dry 1cl Fruit de Passion Monin 1cl Čerstvá šťáva z limety Způsob přípravy: dolité Top topic shaker zástřik citronovou kůrou Typ skla: Ozdoba: collins glass pomeranč, fík, citronová tráva, limeta, levandule

35 Děkuji Vám za pozornost. Aleš Svojanovský prezident CBA info@cbanet
Děkuji Vám za pozornost! Aleš Svojanovský prezident CBA


Stáhnout ppt "Sociální partnerství odborných škol"

Podobné prezentace


Reklamy Google