Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výroba kapsičky (na cokoliv) podle střihu Co si musíme připravit? střih z papíru dva druhy látky + kousek látky na ozdobení kapsičky vatelín, vlizelín.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výroba kapsičky (na cokoliv) podle střihu Co si musíme připravit? střih z papíru dva druhy látky + kousek látky na ozdobení kapsičky vatelín, vlizelín."— Transkript prezentace:

1

2

3 Výroba kapsičky (na cokoliv) podle střihu

4 Co si musíme připravit? střih z papíru
dva druhy látky + kousek látky na ozdobení kapsičky vatelín, vlizelín bavlnky patentky běžné šicí pomůcky (stehovka, jehla, špendlíky)

5 Nejdříve si vytvoříme střih odpovídající velikosti (včetně švových přídavků).

6 Podle střihu nastřihneme látku, kterou použijeme na lícovou stranu výrobku, na rubovou stranu výrobku a vatelín na výplň výrobku. vatelín Vnitřní strana střih Vrchní strana

7 Stejně postupujeme při přípravě ozdoby
Stejně postupujeme při přípravě ozdoby. Vytvoříme střih, podle kterého střihneme látku a dvě vrstvy zažehlovacího vlizelínu (pozor, vlizelín stříháme zrcadlově).

8 Na lícovou stranu kapsičky přistehujeme srdíčko z látky a obou vrstev vlizelínu tak, že nenažehlovací strany vlizelínu jsou u sebe. Látkové srdíčko přižehlíme, současně se tím srdíčko zabezpečí proti párání. Srdíčko nakonec přišijeme na stroji nebo ozdobným stehem.

9 Vrchní a vnitřní strana kapsičky se položí na sebe lícem k líci a sešpendlí se i s vrstvou vlizelínu.

10 Potom se všechny tři vrstvy sestehují.

11 Nakonec se sešijí na stroji
Nakonec se sešijí na stroji. Nezapomeňte nechat nesešitý malý otvor pro otočení na líc. V rozích se odstřihne kousek švové záložky pro lepší tvarování rohů.

12 Potom se všechny tři vrstvy sestehují.

13 Místo, které zůstalo nesešité po otočení na líc, zašijeme ručním stehem spojovacím okrajovým. Barva nitě bude co nejvíce podobná barvě výrobku.

14 Vzniklý obdélník přeložíme asi ve dvou třetinách, sešpendlíme a ozdobným stehem (smyčkovým) sešijeme.

15 Nakonec se přišije zapínání např
Nakonec se přišije zapínání např. na patentky nebo na suchý zip, které se přišijí ručně.

16 Hotový výrobek

17 Varianta se šňůrou

18 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Vlachová Použité zdroje: Vlastní fotografie Použitý software: Microsoft Office PowerPoint 2010 (držitel licence ZŠpr a PrŠ, Vinohradská 54, Praha 2) Projekt je financován z Evropského sociálního fondu, ze státního rozpočtu ČR a z rozpočtu hl.m. Prahy prostřednictvím Operačního programu Praha – Adaptabilita.


Stáhnout ppt "Výroba kapsičky (na cokoliv) podle střihu Co si musíme připravit? střih z papíru dva druhy látky + kousek látky na ozdobení kapsičky vatelín, vlizelín."

Podobné prezentace


Reklamy Google