Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Čtení s porozuměním Český jazyk

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Čtení s porozuměním Český jazyk"— Transkript prezentace:

1 Čtení s porozuměním Český jazyk
První hodinu máme český jazyk. Čteme ze slabikáře. Paní učitelka nám dává za pěkné čtení jedničky. Musíme doma každý den číst, abychom se zdokonalili ve čtení. Na konci roku půjdeme do knihovny, kde nás budou pasovat na čtenáře. Po velkých prázdninách půjdeme do druhé třídy. Víte, proč je důležité umět číst?

2 Matematika V matematice už sčítáme a odčítáme do dvaceti.
Učíme se porovnávat čísla, určit o kolik je číslo menší nebo větší. Také trénujeme slovní úlohy na sčítání a odčítání do dvaceti. Víte, proč je důležité umět počítat?

3 Tělesná výchova V úterý a ve čtvrtek máme tělesnou výchovu.
Chodíme do tělocvičny. Cvičíme na žebřinách, na lavičkách i na žíněnce. Už jsme se naučili i kotrmelce a přeskok přes kozu. Někdo z nás už umí i šplhat na laně i na tyči. Až bude pěkné počasí, budeme chodit i ven běhat, skákat do písku a házet kriketovým míčkem. Na konci hodiny vždy hrajeme vybíjenou. Tělesná výchova baví skoro každé dítě.

4 Hudebně zábavný kroužek
Každé úterý většina z nás má po čtvrté vyučovací hodině hudebně zábavný kroužek. Na kroužku se učíme nové písničky i nové tanečky. Na jaký hudební nástroj hraje naše paní učitelka? Jakou písničku máš nejraději? Znáte tyto písničky? Travička zelená, to je moje…. vrané koně….. Já mám leze dírou, oknem…..

5 Školní jídelna Po čtvrté vyučovací hodině každý den končíme a jdeme se naobědvat do školní jídelny. Oběd nám vydávají paní kuchařky a páni kuchaři. Nakresli na čtvrtku, jaké jídlo máš nejraději v naší školní jídelně.

6 Hádej, hádej, hádači Doma tě uspává a máš ho rád.
V cirkuse se kolébá na míči. V lese ho ale nechceš potkat ani mu zblízka koukat do očí! medvěd Bílé loďky uprostřed jezera stojí nehnutě. Teprve když vzlétne některá, poznáš………… labutě

7 Hádej, hádej, hádači Má bílé skvrny a ploché paroží,
ale srneček ani los to není. Rychle jak jelen oborou poběží, když se na pastvě lekne zašustění. daněk Déšť mele prsty ve mlýnku a vzbouzí bílou květinku: uhni, sněhu, uhni, je po zimě první pro každou maminku. sněženka

8 Čí jsem mládě? kotě……………………. štěně…………………… hříbě…………………….
jehně…………………... dítě…………………….. medvídě……………….. holoubě……………….. slůně………………….. štěně kotě jehně hříbě holoubě medvídě slůně

9 Kdo, co, který, kolik? Kolik má člověk na každé ruce prstů? Co kvete barevně na zahradě? Co vidíme v noci na obloze? Který měsíc je pátý v roce? Jak se vydáme na krátký výlet? Kolik je deset minus jedna? Kdo se nebojí mrazu, ale při oblevě pláče? Kdo ještě svítí na obloze s měsícem? Hvězdy, květy, měsíc, sněhulák, devět, květen, pěšky,pět

10 Zazpívej si píseň Medvědi nevědí, že turisti nemaj zbraně.
Až se to dozvědí, počíhají si někde na ně. medvěd

11 Dokonči věty V létě kvetou na louce……………………..
Po moři plují ……………………………….. Za dárek pěkně…………………………..... Bolí mě celé ……………………………… Velké prázdniny máme v……………….... Paní uklízečka drží v ruce………………… Ve stáji jsem viděla………………………… Malá Bětka…………………………………. Rybka se chytila do……………………… Stůně, lodě, tělo, létě, sítě, koště, koně, poděkuji, květiny.

12 Dokonči věty Tátův táta je…………………………………….. Budeme mít………………………………………
Kosa vybarvíme………………………………… Chybu podtrhne paní učitelka…………………. Malé kotě spalo v ………………………………… V naší třídě máme hodně………………………… Dnes jsme šplhali na……………………………… Tatínek pracuje na ……………………………….. Na zahradě máme dvě…………………………… Jabloně, děťátko, černě, zahradě, dětí, laně, botě, červeně,děda.

13 d ě d a k o t ě

14 š t ě n ě h r á b ě

15 z p ě v á k v ě n e č e k

16 m ě s í c h v ě z d a


Stáhnout ppt "Čtení s porozuměním Český jazyk"

Podobné prezentace


Reklamy Google