Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

PŘEDPOKLADY PRO ZAŘAZENÍ DÍTĚTE DO PROJEKTU ADOPCE NA DÁLKU

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "PŘEDPOKLADY PRO ZAŘAZENÍ DÍTĚTE DO PROJEKTU ADOPCE NA DÁLKU"— Transkript prezentace:

1

2 PŘEDPOKLADY PRO ZAŘAZENÍ DÍTĚTE DO PROJEKTU ADOPCE NA DÁLKU
Indičtí partneři a jejich spolupracovníci, kteří žijí na indickém venkově společně s obyvateli chudých vesnic, vybírají z nejchudších indických rodin děti ve věku od 3 a více let, jejichž rodiče nemají dostatek financí na zajištění jejich vzdělání. Často je pro ně nepochopitelné, co by jejich dětem vzdělání mohlo přinést. Samotným rodičům se totiž většinou žádného vzdělání nedostalo. Děti jsou pak nuceny podílet se pouze na zajištění chodu domácnosti a hospodářství (pracovat na poli, pastvě dobytka atd.), aby zvýšily příjem rodiny.

3

4 OTÁZKY A ODPOVĚDI V jakých podmínkách v Indii žijí?
Většina Indů žije velmi prostě a na hranici bídy – rákosový příbytek s udupanou hlínou, uvnitř chudě zařízená místnost rozdělená přepážkou na tři části (v jedné z nich mají i dobytek), a přesto jsou to velmi milí a krásní lidé, radují se ze života a vypadají šťastně. Všichni si považují pomoci, která k nim od Vás přichází. Kdo zaručí, že se peníze dostanou opravdu až k dětem? Na indické straně spolupracujeme s partnery, kterými jsou arcibiskupství ve městě Bangalore zastoupeno arcibiskupem Bernardem Morasem a biskupství ve městě Belgaum zastoupeno biskupem Petrem Machado. Každý rok dostáváme přehled, ve kterém je vidět přesné hospodaření s penězi, které od nás přijali. Podporované děti mají jednotlivě vedeno vyúčtování, kde je vidět kolik peněz a na jaký účel bylo vynaloženo. Jakýkoliv zůstatek peněz je automaticky převeden do dalšího školního roku a načítá se k další zaslané platbě. Jakou část z příspěvku potřebuje DCH HK na pokrytí nákladů? Ze zaslaného příspěvku se na zajištění provozních nákladů projektu „Adopce na dálku“ použije maximálně 8%.

5

6 Školství Základní školní docházka trvá 10 let. Základní škola je od 1. do 7. třídy, nicméně základní požadované vzdělání je 10 nebo 12 let v případě přípravy na kvalifikovanou práci. Z tohoto důvodu rádi přijmeme odpovědnost za vzdělávání podporovaných dětí do té doby, dokud nedokončí vzdělání v konkrétním oboru, který jim umožní žít nezávisle a stát na vlastních nohou. Před vstupem do školy všechny děti navštěvují předškolní zařízení po jeden, nebo dva roky. Ve městech jsou vedeny pod názvem „nižší školka“ od 3 let a výše a „vyšší školka“ od 4let výše. Tato předškolní výchova je velice důležitá jako příprava pro řádnou školu. Žádné dítě není přijato do školy bez této předškolní přípravy. Školní rok v Indii začíná v červnu a končí v březnu. Oficiální školní docházka začíná první třídou od 5 let a 10 měsíců.

7

8 Jakým způsobem rozdělujete finance?
JAKÝM ZPŮSOBEM LZE KONKRÉTNĚ POMOCI? Pokud Vám není lhostejný život chudých dětí v Indii a máte zájem zapojit se do projektu Adopce na dálku, znamená to pro Vás jako budoucího dárce zaplatit ročně minimální částku 5000,-Kč a tím na dobu minimálně 1 roku podporovat dítě z Indie. Poté již záleží na vašem rozhodnutí, jak dlouho budete dítě dále podporovat. Samozřejmě je vítána podpora dítěte až do doby ukončení jeho základní školní docházky, popř. i po dobu jeho dalšího profesního vzdělávání. Jakým způsobem rozdělujete finance? Obdrženou částku na jméno konkrétního dítěte převedeme na toto dítě, a sice na tyto účely: školní pomůcky (učebnice, psací potřeby, knihy), školné, školní brašnu a uniformu, cestovní výdaje (v případě, že dítě musí do školy dojíždět), na stravu, základní zdravotní péči, tábor, případně na pomoc rodině.

9

10 KOHO JSME ADOPTOVALI?

11 RUBBEN RAJ Rubben Raj je chudý chlapec. Vypadá velmi nevinně ale je velmi chytrý a pohotový. Jeho otec pracuje jako nádeník a pro rodinu přináší těžce vydělaný a malý plat. Chce studovat a stát se učitelem. Proto potřebuje pomoc aby mohl ve studiu pokračovat. Datum narození : Třída: 5. Otec vystudoval školu pouze do 5. třídy, matka nemá vzdělání žádné a je matkou v domácnosti. Rubben Raj má 7 sourozenců. Nejstarší brate také pracuje jako nádeník a ostatní sourozenci chodí do školy. Rubbenovi je 10 let a je ze všech svých sourozenců nejmladší. Matka a otec: Sagaya Mary 43, J Anthony 60 Sourozenci: sestry- Jothi 15, Glory 15, Swepna 16 bratři- Thers Raj 26, Dana Seean 21, Ebizazer 19, Christopher 11

12

13 Kde Rubenn Raj žije

14 více informací na:


Stáhnout ppt "PŘEDPOKLADY PRO ZAŘAZENÍ DÍTĚTE DO PROJEKTU ADOPCE NA DÁLKU"

Podobné prezentace


Reklamy Google